torstai 27. marraskuuta 2014

Kokoomuksen kannatuksen lasku - Hyvä asia sittenkin?

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014112118855500_uu.shtml

Viime viikolla uusisointiin Kokoomuksen kannatuksen jopa dramaattisesta laskusta. Monet n.s asiantuntijat kertoivat heti perään, kuinka kannatuksen lasku sataa puolestaan Keskustalle.
Aluksi haluan todeta, että Kokoomuksen lähtö epäonnen kuutosten hallituksen vetäjäksi oli alunperinkin virhe ja siinä myytiin monta puolueen periaatetta pääministerin paikan hinnalla. Hallitus on epäonnistunut täydellisesti näiden kolmen vuoden aikana, joten kannatuksen lasku pohjamutiin ei tullut mitenkään yllätyksenä.
Suomen taloudellinen tilanne olisi huono, olisi kuka tahansa sitten tullut viime vaalien jälkeen hallitukseen tai pääministeriksi. Kuitenkin mielestäni hallitus on entisestään huonontanut Suomen asemaa olemalla kykenemätön tekemään isoja rakenneuudistuksia ja elvyttämään Suomen kilpailukykyä.
Tällä vaalikaudella paljoakaan ei ole tehtävissä, eikä nykyinen eripurainen hallitus siihen pystyisikään. Keskusta ja Sipilä voittavat vaalit, se on jo varmaa.

Kokoomus saattaa vaaleissa jäädä jopa kolmanneksi puolueeksi 15-18% osuudellaan. Edessä on oppositio tai yhteistyö Perussuomalaisten ja Keskustan kanssa. Tästä aiheesta kirjoitan kyllä tulevaisuudessa lisää.
Vaalitappiolla on kuitenkin hyvätkin seuraukset Kokoomukselle. Nyt ei enää tarvitse ajaa Demarien ja Vasemmistoliiton masinoimaa hallitusohjelmaa, vaan voidaan reippaasti kääntää puolueen suuntaa oikealle ja tuoda tehdä omaa poltiikkaa, ilman demarien hännystelyä. Mikäli Kokoomus menee oppositioon, on puolueen käännettävä kurssinsa rajusti oikealla ja tarjottava oikea vaihtoehto Suomen saamiseksi nousuun. Ihmiset kaipaavat puolueiden erottumista toisistaan ja mielestäni Kokoomuksen on tarkottava aidosti keskusta-oikeistolainen vaihtoehto.
Myös hallitusyhteistyö Keskustan ja Perussuomalaisten kanssa tarjoaa tähän mahdollisuuden. Mikäli nämä kolme muodostavat maamme seuraavan hallituksen, on se jo ideologisestikkin oikeamalla  kuin nykyinen.
Kokoomuksen kannattaakin jo alkaa valmistautua pääministeripaikan menettämiseen ja aloittaa omien tavoitteidensa voimakkaampaan julkituomiseen. Uskon tämän kantavan sitten neljän vuoden päästä loistavaan vaalitulokseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti