lauantai 29. marraskuuta 2014

Tasa-arvoinen avioliittolaki.

Suomikin siirtyi marraskuussa 2014 kohti tasa-arvoisempaa yhteiskuntaa, kun eduskunta hyväksyi tasa-arvoisen avioliittolain.
Täytyy sanoa, että suorastaan huvitti sosiaalisen median homoja vastustavat kommentit kuten kuinka Suomen moraali nyt rappeutuu. Tai kuinka lakia vastustettiin uskontoon vedoten. Kumma kyllä, ihmiset eivät käy kirkossa, juovat itsensä humalaan, ovat ahneita ym. raamatunvastaista. Mutta kun kun puhutaan homoista niin johan ollaan uskovaisia ja vedotaan raamattuun. En voi kuin ihmetellä ihmisten tyhmyyttä.

Itse olen jo kuan kannattanut homojen oikeuksia ja sitä kautta myös tasa-arvoista avioliittolakia. Minun ymmärrykseni ei riitä siihen miten jotkut voivat vastustaa kyseistä lakia. Miksi valtion pitäisi rajoittaa kahden täysi-ikäisen ihmisen itsensä päättämää avioliittoa? Mitä haittaa siitä on kennellekkään kolmannelle henkilölle?
Mielestäni lait on tarkoitettu suojelemaan ja ajamaan kansalaisten etua ja parantamaan kaikkien hyvinvointia, ei rajoittamaan kahden aikuisen ihmisen avioliittoa. Jos kaksi naista pääsevät nyt naimisiin, miten se haittaa kenenkään arkea?
Lakia innokkaasti vastustavien kannattaisi kanavoida enegiansa vaikkapa oikeisiin ongelmiin kuten Suomen talouden nostamiseen ja rikollisuuden kitkemiseen.

Seuraavaksi tulisi kiinnittää huomiota kouluissa tapahtuvan opetukseen, joka on turhan konservatiivisen heteronormatiivista. Koska ihmiset oppivat homovastaiset asenteensa jo monesti koulusta, on myös sen kautta yritettävä saada muutosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti